Tuinplanten

Ons tuincentrum bevat een grote buitenafdeling waar steeds een ruim assortiment aan winterharde planten te vinden is.

Heesters en struiken: 

Heesters of struiken zijn houtige planten die vanaf de bodem vertakken en winterhard zijn. Enkele populaire heesters zijn rozen, hortensia’s, viburnums,… Wij bieden heesters en struiken aan in pot, zodat deze het ganse jaar door geplant kunnen worden. We hebben steeds een mooi aanbod, maar bent u op zoek naar een specifieke soort, dan kan u onze plantengids raadplegen. Hier staan alle heesters in, die bij ons kunnen besteld worden.

Vaste planten:

Vaste planten zijn kruidachtige planten die ‘s winters bovengronds afsterven en ondergronds overwinteren. Vaste planten komen elke lente terug om hun jaarlijkse cyclus van groei, bloei en zaadvorming te vervolledigen. Uitzonderingen zijn de wintergroene vaste planten die bovengronds niet afsterven. Ze zorgen voor leuke accenten in de tuin en zorgen ervoor dat de tuin er ieder seizoen anders uitziet. Door de grote diversiteit in vaste planten heeft men een enorme keuze in vorm, hoogte, bladkleur, bloemkleur, bloemvorm, bloeitijdstip enzovoort. Bovendien is er voor elke plek in de tuin wel een vaste plant te vinden, of het nu gaat om een zonnige standplaats of eerder diepe schaduw, droge grond of eerder vochtig. Vaste planten worden meestal gebruikt als bodembedekking en om mooie kleurrijke borders aan te leggen. Wij bieden u steeds een mooi assortiment vaste planten aan, maar u kan ook steeds de vaste plant van uw keuze bestellen. Vaste planten zijn beschikbaar in kleine potjes, maar wij hebben ook steeds een mooie keuze in grotere potten. Vaste planten kunnen het ganse jaar door geplant worden.

Bomen:

Bomen zijn vaak een echte blikvanger in de tuin. In de lente ontluiken ze vaak met prachtige bloesems. In de zomer zorgen ze voor bescherming tegen zon en wind en zuiveren ze de lucht met hun overvloedige bladerenpracht. In de herfst zorgen de verkleurende bladeren vaak voor een prachtig kleurenpallet. De bomen die wij aanbieden zijn reeds enkele jaren oud en al tot boom gesnoeid tijdens de opkweek. De bomen met blote wortel komen uit volle grond en kunnen geplant worden van begin november tot einde maart. Bij deze bomen geldt het principe ‘Afhalen=planten’ om een optimale hergroei te verzekeren. Bomen in pot kunnen het ganse jaar door geplant worden. Door de grote keuze in het assortiment, dat u kan terugvinden in onze plantengids is het het beste om de bomen van uw keuze te bestellen. Dan heeft u zeker de juiste soort en maat.

Haagplanten:

Hagen zorgen voor structuur in de tuin. Je kan er gezellige hoekjes mee creeëren, of voor afscheiding zorgen. Het plantseizoen voor haagplanten met blote wortel loopt van begin november tot einde maart. Dan zijn de planten in rust en is er geen sapstroom. Het aanbod van haagplanten is het grootst in het begin van het plantseizoen (november). Op het einde van het plantseizoen kunnen bepaalde soorten uitgeput raken op de kwekerijen. Sommige haagplanten worden ook aangeboden in pot. Deze kunnen het ganse jaar door geplant worden. Aangezien het meestal om grotere aantallen gaat, worden haagplanten best op voorhand besteld. Voor meer info kan u steeds terecht in de winkel. Neem zeker ook eens een kijkje in de Plantengids.

Siergrassen:

Siergrassen zorgen voor een speels accent in de tuin. Ze worden vaak gecombineerd met vaste planten. Ze zijn zeer gemakkelijk in onderhoud. Siergrassen worden aangeboden in pot, en kunnen het ganse jaar geplant worden. De meeste siergrassen verdorren in de winter en dienen in het vroege voorjaar afgeknipt te worden.

Fruitgewassen: 

Een fruitgewas is een plant die heerlijke vruchten voortbrengt. Niet alleen zijn deze vruchten heel lekker en gezond, maar vaak hebben ze ook een mooie sierwaarde, waardoor ze zeker niet misstaan in de siertuin. Naast de hoogstamvormen van fruitbomen zoals appels, pruimen, peren, kersen zijn deze nu ook in laagstam beschikbaar zodat deze ook passen in een kleinere tuin. Ook kleinfruit, zoals frambozen, jeneverbessen, braambessen zijn compact en verdienen een plaatsje in de tuin. Je kan ook de mediterrane tour op met vijgen, abrikozen, kiwi’s, druiven,… Deze worden best geplant langs een zuidmuur op een beschutte plaats met veel zon, om smakelijke vruchten te kunnen oogsten. De meeste fruitgewassen zijn beschikbaar in pot en kunnen het ganse jaar door geplant worden. Hoogstammige fruitbomen komen meestal uit volle grond en zijn enkel beschikbaar van begin november tot einde maart.